ABB en CimPro hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten die het mogelijk maakt om de energiemeters van ABB te combineren met CimPro´s dataloggers en beheersoftware voor het monitoren, uitlezen en analyseren van het energieverbruik

 

Energiebeheer voor de industrie en slimme gebouwen


ABB en CimProBedrijven willen niet alleen sneller en goedkoper produceren, maar ook foutloos en duurzaam. Hiervoor worden meer en meer slimme ICT-systemen ingezet. De industrie is verantwoordelijk voor ruim 35% van het energiegebruik. Door een nauwkeurig inzicht in het energieverbruik realiseren bedrijven grote kostenbesparingen. Bovendien kunnen de kosten van het energieverbruik per machine of afdeling direct worden toegewezen aan de kostprijs van het product, wat resulteert in een verbeterde concurrentiepositie. Tenslotte spelen milieu en duurzaamheid een grote rol. Bedrijven willen inzichtelijk maken hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan de CO2-reductie.

ABB energiemeters

Servie Huybers, product marketing manager Line Protection van ABB, licht de samenwerking met CimPro toe: "ABB biedt een compleet pakket energiemeters, variërend van één-fase meters voor zonnepanelen tot drie-fase meters voor industriële toepassingen. Het programma van CimPro sluit hier naadloos op aan en verrijkt ons aanbod op het gebied van energiebeheer tot een totaalpakket."

CimPro energiebeheer

Marcel Laes, directeur van CimPro: "Ons energiemonitoringsysteem is gebaseerd op industriële standaarden. De combinatie met de producten en knowhow van ABB op het gebied van energiemeters zorgt voor een aanbod met grote meerwaarde."

Nog meer informatie over slim energiebeheer

 

Terug naar overzicht nieuwsberichten