Alert mobile

Download bovenstaande foto

 

Alarmbeheer nu ook met Smartphone

 

Breda, September 2011 – Automatiseringsbedrijf CimPro presenteert het Alert pakket waarbij gebruikers voortaan met een Smartphone op afstand alarmen kunnen beheren. Dit betekent, dat de alarminformatie nu ook grafisch in gebruiksvriendelijke beelden weergegeven kan worden. Gebruikers kunnen hierdoor veel sneller de oorzaak van het alarm achterhalen.
Naast Apps voor de Android gebaseerde telefoons zijn er ook oplossingen voor de Windows gebaseerde telefoons beschikbaar. Binnenkort komt ook een versie voor de iPhone op de markt.

 

Alert

Alert is een alarmbeheerssysteem voor het beheren van alarmen op afstand. Met dit pakket wordt het alarmbeheer van procesbesturingssystemen compleet geautomatiseerd.
Alles is geautomatiseerd via werkroosters zodat het systeem de juiste personen op het juiste ogenblik kan inschakelen. Er is sprake van
2-richtingsverkeer: alarmen moéten bevestigd worden. Wordt een alarm niet bevestigd, dan wordt de 2de in lijn opgebeld.
Binnenkomende alarmen vanuit PLC en SCADA worden doorgestuurd via gesproken tekst, SMS, email, fax enz. Gebruikers kunnen dus niet alleen het alarm ontvangen maar ook bevestigen. Hiervoor gebruiken ze een telefoon of GSM toestel. Met de nieuwe Apps worden nu ook de recente generatie Smartphones ingeschakeld in de afhandeling van het alarm.
Alert wordt toegepast voor het op afstand bewaken van procesbesturingssystemen in industrie, voor infra en gebouwbeheer.

 

Voordelen van alarmbeheer met slimme telefoon

Vandaag de dag wordt voor het op afstand beheren van alarmen vooral gebruik gemaakt van SMS. Een SMS bericht is echter beperkt tot 160 karakters en puur tekstueel. 

Met de nieuwe generatie slimme telefoons kunnen de gegevens grafisch worden weergegeven wat het systeem veel gebruiksvriendelijker maakt. In één oogopslag krijgt men immers een visuele voorstelling van het alarm, inclusief een aantal belangrijke procesparameters. Hierdoor kunnen gebruikers sneller de oorzaak van het alarm achterhalen en het proces veel sneller naar een veilige toestand brengen.

 

Het Alert pakket bevat tools om eenvoudige grafische plaatjes te ontwikkelen. De webpagina’s zijn reeds aanwezig in de Smartphone, alleen de procesgegevens dienen doorgestuurd te worden. De communicatie tussen de Smartphone en Alert is gebaseerd op SMS, Wi-Fi of UMTS. Dit heeft als voordeel, dat de communicatiekosten drastische worden verlaagd.

 

CimPro BV

CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Het gaat hierbij om systemen die opgebouwd zijn uit goed integreerbare standaardproducten die op industriële standaarden zijn gebaseerd. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikanten onderling uitwisselbaar. 

CimPro BV levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en aftersales. Voor de markt van industriële besturingen biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op TBOX open telemetrie en open beheerssystemen gebaseerd op ControlMaestro, het Alert alarmbeheerssysteem en het gebruiksvriendelijke rapportagepakket Dream Report.

Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro BV gekwalificeerde integratoren. Tot haar klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven waaronder Waternet Amsterdam, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Hunze & Aa’s, Gemeente Echt en het waterleidingbedrijf Evides.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer Marcel Laes, general manager CimPro BV

Smederijstraat 2, 4814 DB Breda
Postbus 3196, 4800 DD Breda
Telefoon: (076) 531 77 88
Fax: (076) 531 77 99
E-mail: mlaes@cimpro.com
Web: www.cimpro.com