Download bovenstaande foto

 

Beheer op afstand voor mini applicaties

 

Breda, maart 2006 - Automatiseringsbedrijf CimPro uit Breda presenteert een nieuwe generatie besturingssystemen op afstand. Het beheren en monitoren op afstand van kleinere processen en machines behoort met de nieuwe TBOX Lite tot de mogelijkheden. Nieuwe markten komen hierdoor duidelijk in beeld als het gaat om bijvoorbeeld teleservice. De TBOX Lite beschikt over een ingebouwde alarmtransmitter, datalogger, en webserver. Datacommunicatie is naar keuze beschikbaar met ingebouwde PSTN of via een GSM/GPRS modem.

 

Besturing op afstand voor kleine applicaties


De markt van telemetrie en besturing op afstand is voortdurend in beweging. Nieuwe mogelijkheden voor het beheer en service op afstand van machines en apparaten zijn door de drastische prijsverlaging van telefonie en de beschikbaarheid van mobiele netten gecreëerd. Recente marktonderzoeken tonen aan dat tegen 2008 meer dan 100 miljoen apparaten op afstand bestuurd zullen worden. Tegen 2010 zal twee van de drie SIM-kaarten niet door mensen maar door machines en apparaten worden gebruikt. Juist om aan deze nieuwe markt tegemoet te komen werd de TBOX Lite op de markt gebracht. Elk systeem vormt een compleet autonome controller voor het op afstand beheren en bewaken van het proces. In elke TBOX Lite is een geïntegreerde PLC, datalogger en voorzieningen voor alarmering aanwezig. De ingebouwde PLC kan niet alleen via het bekende IEC 61131-C ladderdiagram worden geconfigureerd, maar ook in BASIC. Inhoudelijk is het voordeel hiervan dat ingewikkelde berekeningen in BASIC kunnen worden geprogrammeerd en opgeslagen kunnen worden in een functiebouwsteen. Elke TBOX Lite heeft een opslagcapaciteit van 50.000 records. Elke gebeurtenis wordt opgeslagen met een lokaal tijds- en datumstempel. Alarmen kunnen eenvoudig worden verstuurd via SMS, maar ook via e-mail of als IP-bericht naar een FTP server. Elke TBOX Lite is uitgerust met een Ethernet poort, waardoor het besturingssysteem eenvoudig op een lokaal Ethernet netwerk kan worden aangesloten. Bovendien bevat ieder TBOX Lite systeem een ingebouwde WebServer met grafische plaatjes, trendgrafieken en alarmpagina’s. Het systeem is verkrijgbaar met naar keuze een ingebouwde PSTN ( = telefoonlijn) of een draadloos GSM/GPRS modem. De laatstgenoemde faciliteit geeft een ”Always On” verbinding waarbij men alleen betaald voor de hoeveelheid verstuurde gegevens, en niet voor de tijd dat de verbinding actief is.

 

De markt.


De verwachting is dat de TBOX Lite vooral zal worden ingezet in de M2M (Machine to Machine) markt voor eenvoudige applicaties. Voorbeelden hiervan zijn het uitlezen van tanks op afstand, het monitoren van liften, het uitlezen van meters enzovoort. In deze markt is de gebruiker op zoek naar een compleet systeem, met beperkte functionaliteit, die zeer snel gerealiseerd moet worden: “time to market” is van levensbelang voor deze markt. De TBOX Lite wordt geleverd met een complete ontwikkelomgeving, TWINSOFT genoemd. Hiermee is op eenvoudige wijze en zeer snel een complete applicatie te ontwikkelen. Verder is het beheerspakket TVIEW beschikbaar, waarmee de in de TBOX Lite opgeslagen gegevens kunnen worden opgehaald en opgenomen in een open database voor verdere analyse en rapportage. Rapporten en overzichten zijn daarmee direct beschikbaar op het internet. Een compleet M2M-project is op deze wijze binnen enkele dagen ontwikkeld en gerealiseerd.

 

CimPro


CimPro BV is leverancier van open telemetriesystemen. Het gaat hierbij om systemen die opgebouwd zijn uit goed integreerbare standaardproducten die op industriële standaarden zijn gebaseerd. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikaten onderling uitwisselbaar. CimPro levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en after sales. Voor de telemetriemarkt biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op TBOX en open beheerssystemen gebaseerd op Intranet Servers en databases. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro gekwalificeerde integratoren. Tot haar klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven waaronder Waternet Amsterdam, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Hunze & Aa’s, Gemeente Echt en het waterleidingbedrijf Evides.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

De heer Marcel Laes, General Manager CimPro BV
Smederijstraat 2, 4814 DB Breda
Postbus 3196, 4800 DD Breda

 

Telefoon: (076) 531 77 88
Fax: (076) 531 77 99
E-mail: mlaes@cimpro.com
Web: www.cimpro.com