Awoard voor CimPro

Download bovenstaande foto

 

CimPro BV ontvangt oorkonde uit de handen van Minister Maria van der Hoeven


Breda, Januari 2009 – Onlangs vond in Den Bosch de vakbeurs Energie 2008 plaats. Ter gelegenheid van deze beurs, die wederom sterk gegroeid was ten opzichte van het voorafgaande jaar, werden er 5 producten genomineerd voor de Energie Innovatie Prijs. De draadloze elektriciteitsmeter Wi-LEM van CimPro BV werd daarbij verkozen tot één van de 5 meest innovatieve producten van de beurs. De jury, onder leiding van Gerard Hirs, KIVI-NIRIA en emeritus hoogleraar energietechnologie Universiteit Twente baseerde zijn keuze op originaliteit, de vernieuwende aanpak en de bijdrage aan energiebesparing. De prijs werd uitgereikt door Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken aan Marcel Laes, directeur van CimPro BV. Met de innovatieve, draadloze elektriciteitsmeters van CimPro BV kan op ieder punt binnen een bedrijf of gebouw het energieverbruik gemeten worden. Groot voordeel van deze slimme oplossing is dat er geen bekabeling meer nodig is tussen de meter en het beheerssysteem. Immers, de meters werken compleet draadloos. Gegevens kunnen over honderden meters worden verstuurd via een ingebouwd ZigBee netwerk, de nieuwste communicatie standaard na Wifi en Bluetooth. Bovendien is de installatie erg eenvoudig. Eén of meerdere stroomtangen rond de bestaande stroomkabels volstaan om het stroomverbruik te meten. Er zijn stroomtangen beschikbaar van 5 tot 2000 A. De meters meten spanning, stroom, KWH, frequentie en de arbeidsfactor.

 

Draadloze electriciteismeters
De draadloze elektriciteitsmeter Wi-LEM is een innovatieve technologie om energieverbruik te monitoren en te verminderen. Dankzij de draadloze communicatie bespaart de Wi-LEM niet alleen tijd en kosten maar verkort deze ook de onderbrekingstijd om een "sub-metering" installatie op te zetten. Voor het installeren van de Wi-LEM is het immers niet nodig de bestaande bekabeling te onderbreken. De unit wordt op de bestaande installatie geplaatst en de gegevens worden draadloos doorgestuurd. Ze kunnen gebruikt worden om het energieverbruik te meten op ieder punt in een vermogenskast waarna ze de gegevens doorsturen. De zogenaamde Energy Nodes meten spanning, stroom, kWh, frequentie en de arbeidsfactor. De communicatie tussen één of meerdere Energy Nodes is gebaseerd op ZigBee. Dit is, na Wifi en Bluetooth, de nieuwe communicatiestandaard voor draadloze netwerken. ZigBee onderscheidt zich door een veel lager energieverbruik en wordt gebruikt voor monitoring van en controle binnen industriële productieomgevingen, klimaatbeheersing en de beveiliging van gebouwen en terreinen. ZigBee is een Meshnetwerk. Dit betekent dat elke node zowel zender als ontvanger is en het netwerk zelf de ideale weg opzoekt. Hierdoor is draadloze communicatie in uitgebreide installaties over grote afstanden mogelijk. Het systeem communiceert met het bovengelegen systeem op basis van het populaire protocol ModBus. Hierdoor kunnen de gegevens eenvoudig worden ingelezen in bestaande PLC’s, gebouwbeheerssystemen, SCADA pakketten en databases. Verder biedt CimPro BV een integratie met het TBOX besturingssysteem op afstand. Hierdoor kunnen gegevens van verschillende gebouwen beheerd worden op basis van IP technologie zoals GPRS/UMTS. Gegevens van verbruikers worden verstuurd op basis van email.

 

CimPro BV
CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Het gaat hierbij om systemen die opgebouwd zijn uit goed integreerbare standaardproducten die op industriële standaarden zijn gebaseerd. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikanten onderling uitwisselbaar. CimPro BV levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en aftersales. Voor de markt van industriële besturingen biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op TBOX open telemetrie en open beheerssystemen gebaseerd op ControlMaestro, het Alert alarmbeheerssysteem en het gebruiksvriendelijke rapportagepakket Dream Report. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro BV gekwalificeerde integratoren. Tot haar klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven waaronder Waternet Amsterdam, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Hunze & Aa’s, Gemeente Echt en het waterleidingbedrijf Evides.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

De heer Marcel Laes, general manager CimPro BV
Smederijstraat 2, 4814 DB Breda
Postbus 3196, 4800 DD Breda

 

Telefoon: (076) 531 77 88
Fax: (076) 531 77 99
E-mail: mlaes@cimpro.com
Web: www.cimpro.com