IMEC is het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen. 

Voor de bewaking van de verschillende productielijnen, maakt IMEC gebruik van het Alert alarmdoormeldingssysteem van CimPro.  Alarmen werden doorgestuurd op basis van SMS en een eigen DECT netwerk.  

Meer en meer wordt er in de industrie gebruik gemaakt van industriële private netwerken.  Net zoals bij IMEC is het bij industriële bedrijven meestal complex om een goede dekking te garanderen over de complete site door de grote afstanden en de aanwezigheid van metaal.  Bovendien willen klanten bij het optreden van storingen niet afhankelijk zijn van een commerciële netwerk provider.

Daarom stappen bedrijven met kritische processen meer en meer over op private industriële netwerken. Samen met AEG Belgium, leverancier van Tetra netwerken, heeft CimPro de integratie gerealiseerd tussen het Alert doormeldingssysteem en het Tetra netwerk voor IMEC.  Tetra is een digitale standaard voor radiocommunicatie dat vooral gebruikt wordt door professionele gebruikers zoals politie en veiligheidsdiensten, transportbedrijven en grote industriële complexen. De IMEC gebruikers hebben slechts één industriële radio nodig voor zowel voice-calls, alarmen van machines, PLC’s  en dataverbindingen.  Installatie werd gedurende de maand september in bedrijf gesteld. 

 

Meer info

Alert alarmdoormeldsoftware