Download bovenstaande foto

 

Draadloze alarmmelder heeft geen stroom nodig


Breda , maart 2003; Het automatiseringsbedrijf CimPro uit Breda presenteert de nieuwe alarmmelder, type WIKON Xenon . Uniek aan deze eenheid is dat deze standaard is uitgerust met een GSM modem en een ingebouwde batterij. Een telefoonkabel hoeft dus niet meer , maar zelfs een stroomkabel is overbodig. De alarmmelder stuurt SMS berichten naar één of meerdere GSM’s bij het optreden van storingen. Ook kan de gebruiker via het versturen van een SMS bericht opdrachten geven zoals het starten en stoppen van events. De WIKON Xenon alarmmelder is vanaf heden beschikbaar en is zeer aantrekkelijk geprijsd.

 

Echte draadloze communicatie
Sinds enige tijd is het gebruik van draadloze communicatie ook ingeburgerd in de industrie. Op plaatsen waar de aanleg van een telefoonkabel moeilijk te realiseren is, wordt meer en meer GSM technologie gebruikt. Echter tot op heden was er nog steeds een stroomkabel nodig. In afgelegen gebieden kan dit voor de nodige problemen zorgen. Denk maar aan het bewaken van waterniveau’s in het veld of het monitoren van containers. Met de WIKON Xenon kan men 1 SMS per dag versturen gedurende 5 jaar, zonder dat de batterij vervangen dient te worden. De ingebouwde batterij is van zeer hoge kwaliteit en wordt eveneens gebruikt in militaire applicaties.

 

Geen software nodig

 

Voor de configuratie van de WIKON Xenon alarmmelder heeft men geen speciale software nodig. De unit wordt volledig geconfigureerd aan de hand van SMS berichten. Configuratie van alle GSM nummers die een boodschap moeten ontvangen, gebeurt volledig op afstand Niet alleen configuratie van de melder gebeurt via SMS berichten , maar ook het sturen van uitgangscontacten. Door het versturen van het juiste SMS vanaf een GSM kan men een contact in de WIKON Xenon sluiten.

 

Integratie met beheerspakket

 

Voor toepassingen waar het beheer van de wachtdiensten gebonden is aan week- en maandkalenders is een krachtig beheerspakket beschikbaar. Hiervoor heeft CimPro het pakket Messenger beschikbaar. Op deze wijze zal de WIKON Xenon alarmmelder het SMS bericht versturen naar Messenger, waarna deze het op zijn verder stuurt naar de juiste persoon, afhankelijk van wie er op dat ogenblik dienst heeft. Aangezien men voor industriële toepassingen steeds zekerheid moet hebben dat het SMS bericht ook goed aangekomen is, zal de ontvanger binnen een bepaalde tijdsperiode een SMS bericht terug dienen te sturen naar Messenger ter bevestiging van het alarm. Indien het alarm niet wordt bevestigd binnen een bepaalde tijdsperiode, wordt automatisch een volgend nummer gebeld. Op deze wijze kan het systeem verschillende personen waarschuwen, tot het alarm wordt bevestigd.
Ook is het mogelijk om vanuit Messenger de alarmen verder te sturen naar fax , e-mail of andere systemen. Alle events worden eveneens gelogd in een open database ter controle. Zo heeft men steeds een compleet overzicht van alle verrichtingen met tijds- en datumstempel.

 

 

 

CimPro
CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Deze systemen bestaan uit goed integreerbare standaardproducten, gebaseerd op industriële standaarden. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikaten onderling uitwisselbaar CimPro levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en after sales. Voor de telemetriemarkt biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op het TBOX systeem , de WIKON Xenon alarmmelder en beheerssystemen op afstand gebaseerd op populaire SCADA pakketten. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro gekwalificeerde integratoren.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

De heer Marcel Laes, General Manager CimPro BV
Smederijstraat 2, 4814 DB Breda
Postbus 3196, 4800 DD Breda

 


Telefoon (076) 531 77 88
Fax (076) 531 77 99
E-mail mlaes@cimpro.com
Web www.cimpro.com