Servelec Technologies, de fabrikant van TBOX, heeft begin 2016 het einde van de TBOX 16 bit aangekondigd. Dit betekent dat zowel de TBOX MS-CPU-16 bit als TBOX Lite 16 bit nog slechts één jaar leverbaar zijn. De introductie van de TBOX MS familie in 2003 en de TBOX Lite in 2004 waren gebaseerd op 16 bit technologie, welke op dat ogenblik de standaard waren in de markt van industriële automatisering en telemetrie.

Om de vraag naar nieuwe functionaliteiten maximaal te voldoen, introduceerde Servelec Technologies het 32 bit platform voor de TBOX MS in 2007, gevolgd door de 32 bit TBOX Lite in 2010. Sinds 5 jaar bestonden de 2 platformen naast elkaar.

De markt koos als snel voor de 32 bit. Door de beperkte geheugenruimte in de 16 bit hardware konden er geen nieuwe functionaliteiten meer ontwikkeld worden voor deze generatie van processoren. Gezien het snelle teruglopen van de vraag naar 16 bit CPU’s, heeft de fabrikant doen besluiten om begin 2016 de 'End of Live' af te kondigen van de 16 bit CPU’s.

Vanaf 1 januari 2016  zal de prijs van de 16 bit CPU’s worden verhoogd. Verwacht wordt dat eind 2016 de levering van nieuwe CPU’s compleet zal stoppen. Volledig conform het lange termijn beleid van Servelec Technologies worden bestaande 16 bit CPU’s nog gerepareerd tot 5 jaar na de afkondiging van de 'End of Live', d.w.z. tot eind 2020.

Wat betekent dit voor CimPro cliënten?

Cliënten kunnen in deze periode eenvoudig overschakelen naar het 32 bit platform. 
Alle bestaande 16 applicaties kunnen naadloos worden omgezet naar het 32 bit platform door de TBOX configuratie software Twinsoft.
Hierna kan men gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten van het 32 bit platform, zoals uitgebreide beveiliging op basis van Open VPN, HTTPS en FTPS en ondersteuning van smartphones en tablets. 
Bovendien heeft het 32 bit platform veel meer geheugen aan boord en is de snelheid tot een factor 20 hoger.

 

Ik wil meer weten wat de omzetting van 16 bit naar 32 bit voor onze organisatie kan betekenen.

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op