Dream Report

Download bovenstaande foto

 

Gebruikersvriendelijke rapportage voor industriële besturingssystemen

 

Breda, november 2006 - Automatiseringsbedrijf CimPro uit Breda presenteert een nieuwe generatie rapportagesystemen. Met Dream Report kunnen snel overzichtelijke rapporten worden gegenereerd vanuit industriële besturingssystemen. Het pakket is zeer gebruiksvriendelijk. Configureren van nieuwe applicaties gebeurt in een aantal uren. Dream Report verzorgt de koppeling met bestaande PLC- en SCADA-systemen of met bestaande historische databases zoals Oracle. Bovendien beschikt het pakket over een ingebouwde datalogger gebaseerd op Microsoft SQLserver, en een ingebouwde webserver. Gebruikers kunnen de rapporten raadplegen via een browser of via het internet of als alternatief de rapporten automatisch via e-mail laten versturen.

 

Gebruikersvriendelijke rapportage


De huidige systemen voor industriële besturing zijn meestal opgebouwd rond heterogene systemen. De uiteenlopende leveranciers van PLC’s, SCADA-pakketten en databases maken het niet eenvoudiger om op een overzichtelijke wijze rapportages te genereren. In de regel is de rapportage weliswaar geïntegreerd binnen de SCADA-pakketten, maar laat de gebruikersvriendelijkheid te wensen over. Alternatieve oplossingen zijn gebaseerd op hulpmiddelen van derden, die niet zonder meer geschikt zijn voor de markt van industriële besturingen. Deze toepassingen zijn voornamelijk bedoeld voor het genereren van rapportages voor financiële applicaties. Dream Report is echter een universele reportage generator die voornamelijk bestemd is om in combinatie met industriële besturingssystemen te worden ingezet. Het softwarepakket biedt de faciliteiten om gegevens uit vrijwel alle denkbare devices, PLC's, SCADA-pakketten en databases te lezen en weer te geven in door de gebruiker gewenste rapporten. Complexe selecties en sorteerfaciliteiten zijn standaard voorzieningen, evenals dat tellingen en de meest uiteenlopende berekeningen deel uit maken van dit universele hulpmiddel. Rapporten zijn direct beschikbaar als PDF-bestand en worden gedistribueerd via e-mail of via het ingebouwde webportaal.

 

Architectuur


Dream Report is modulair opgebouwd. Koppelingen met bestaande PLC’s en SCADA-pakketten worden via de zogenoemde datacollectie-module gerealiseerd. De software ondersteunt OPC en rechtstreekse koppelingen met SCADA-pakketten waaronder iFix en Wizcon. Tevens kunnen ook gegevens uit bestaande historische databases worden ingelezen. De kern van het pakket bestaat uit een interne datalogger. Deze datalogger verwerkt de real-time data uit het veld en slaat deze informatie op in de geïntegreerde database. De opslagfrequentie is vrij instelbaar. Dream Report ondersteunt tevens met behulp van de interne analytische rekenmodule ook het uitvoeren van analyses. Proceswaarden worden opgeslagen in een vooraf ingesteld formaat, zoals minimum, maximum, gemiddelde, logaritme of vrij instelbare formules. De configuratie van de rapporten vindt plaats met behulp van een gebruiksvriendelijke grafische editor. De gebruiker maakt daarin een visuele voorstelling van de gewenste informatie. Dream Report wordt daarom geleverd met een uitgebreide bibliotheek van objecten waaronder pies, charts, bars en tabellen. Deze objecten hoeft de gebruiker alleen te koppelen aan de tags van de geïntegreerde database. Als laatste kan worden gemeld dat dit hulpmiddel over een geïntegreerde webserver beschikt, die via het lokale intranet kan worden geraadpleegd.

 

CimPro


CimPro BV is leverancier van open telemetriesystemen. Het gaat hierbij om systemen die opgebouwd zijn uit goed integreerbare standaardproducten die op industriële standaarden zijn gebaseerd. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikaten onderling uitwisselbaar. CimPro levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en after sales. Voor de markt van industriële besturingen biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op TBOX en open beheerssystemen gebaseerd op databases en Dream Report.Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro gekwalificeerde integratoren. Tot haar klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven waaronder Waternet Amsterdam, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Hunze & Aa’s, Gemeente Echt en het waterleidingbedrijf Evides.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

De heer Marcel Laes, General Manager CimPro BV
Smederijstraat 2, 4814 DB Breda
Postbus 3196, 4800 DD Breda

 

Telefoon: (076) 531 77 88
Fax: (076) 531 77 99
E-mail: mlaes@cimpro.com
Web: www.cimpro.com