Industriële bedienpanelen nu ook ATEX gecertifieerd

Red Lion Graphite

 

 

 

 

 

Download bijpassende high def foto

Download persbericht in WORD

 

De Red Lion Graphite bedienpanelen ofwel Human Machine Interfaces (HMI’s) mogen voortaan ook worden gebruikt in een explosieve omgeving. Onlangs ontving de producent het IECEx en een ATEX certificaat waarmee veilig gebruik op gevaarlijke locaties wordt gegarandeerd. Dat betekent dat niets de introductie van de bedienpanelen in bijvoorbeeld de chemie en petrochemie in de weg staat.

De nieuwe certificaten zijn een aanvulling op de reeds aanwezige specificaties zoals schokbestendigheid en extra bescherming tegen vocht. Al deze specificaties maken de Graphite bedienpanelen uitermate geschikt voor gebruik in risicovolle, industriële omgevingen, waar zeer hoge eisen worden gesteld aan alle apparatuur.


Functionaliteit

De Graphite bedienpanelen panelen ondersteunen meer dan 300 communicatiedrivers naar de belangrijkste PLC’s, industriële netwerken en gebouwbeheerssystemen. De HMI-functionaliteit omvat grafische overzichtsschermen, trending en alarmpagina’s. Elk paneel is uitgerust met een Touch screen. Daarnaast ondersteunen de systemen ook uitbreidingen voor het op afstand besturen en bewaken van processen, zoals dataloggen, het versturen van alarmen via SMS, een ingebouwde webserver en communicatie met externe GSM-/GPRS-/UMTS-modems.


Beheer op afstand

Dankzij de introductie van mobiele bedienpanelen hoeft een operator niet altijd in de controlekamer te blijven. Beheer op afstand komt behulp van deze applicaties ook voor de zware industrie een stap dichterbij. In een explosiegevaarlijke omgeving moet alles op en top veilig zijn.

 

Over CimPro BV

CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Het gaat hierbij om systemen die bestaan uit goed integreerbare standaardproducten, gebaseerd op industriële standaarden. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikanten onderling uitwisselbaar.

CimPro BV levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en after sales. Tot de klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven waaronder AKZONobel, Apollo Vredestein en Mars Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marcel Laes
De Waal 4
5684 PH Best
Telefoon: 088-2467701

E-mail: mlaes@cimpro.com