Download hier persbericht in WORD

Download hier bijpassende onderstaande foto

Red_Lion_PTV

Als operator ben je vaak bezig met branden blussen. Het eindproduct blijkt achteraf niet te voldoen aan de kwaliteitseisen, een cruciale grondstof is niet op tijd beschikbaar of door een versleten rubber ligt de productie plotseling stil. Dit soort uitval kan na het invoeren van het Red Lion ProducTVity Station voor het monitoren van productielijnen tot het verleden gaan behoren.

Op grote televisieschermen in de productiehal worden real time Kritieke Presatie Indicatoren (KPI’s) en Overall Equipment Efficiency (OEE) parameters getoond. Een operator ziet direct hoe een productielijn presteert en kan daar waar nodig tijdig bijsturen. De temperatuur van het te verwerken product kan bijvoorbeeld te laag zijn of de koeling in een bepaalde unit werkt niet afdoende. Het euvel is vaak makkelijk te verhelpen en de operator kan dankzij de actuele informatie snel ingrijpen en uitval voorkomen.

Meten

Gegevens van de productielijn kunnen worden ingelezen via bestaande sensoren, maar ook rechtstreeks vanuit de PLC’s van de productielijn. Hiervoor zijn er in het ProducTVity Station meer dan 300 communicatie drivers beschikbaar naar de belangrijkste leveranciers van PLC’s zoals Siemens, Schneider en Allen Bradley. Het systeem is voorzien van een HDMI interface, zodat elk groot TV scherm, meteen kan worden aangesloten.

Lijnmonitoring

Er is veel winst te behalen met verbeterde lijnmonitoring. Stilstaande productielijnen kosten handenvol geld.  De investeringen, de kosten van een ‘werkloze’ operator, verloren productie en te late levering leiden tot forse verliezen per uur. De meeste bedrijven monitoren doorgaans wel de tijd dat een lijn stilstaat, maar weinig bedrijven hebben systemen bedacht om de oorzaak van de stilstand te monitoren en te verhelpen. Met behulp van ProducTVity kan dat in de toekomst veranderen.

Registeren oorzaken storing

Bij een storing kan een operator na een blik op televiescherm ook meteen de oorzaak registeren op een lokaal grafisch HMI paneel. Hiervoor worden aan de productielijn gebruiksvriendelijke, grafische touchscreen schermen geplaatst. Red Lion biedt een uitgebreid pakket schermen aan vanaf 4” tot 15”. De user interface kan eenvoudig worden aangepast aan de wensen van de gebruiker met behulp van de gratis meegeleverde Crimson software. De geregistreerde storingsoorzaken kunnen achteraf worden gebruikt in de OEE rapportage van de productielijnen.

Mobiele toegang

Elk Red Lion ProducTVity Station is uitgerust met een ingebouwde webserver. Via een webbrowser krijgt het management inzicht in de efficiëntie van de lijn. De technologie van de webserver is gebaseerd op HTML5. Hierdoor kunnen de gegevens ook worden gepresenteerd op industriële tablets en smartphones. Daarnaast is elk systeem uitgerust met een datalogger, inclusief flash kaart en een alarmtransmitter voor het versturen van e-mails. Ten slotte kan het systeem ook meteen data loggen in een MS SQL Server database.

 

 

CimPro BV

CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Het gaat hierbij om systemen die bestaan uit goed integreerbare standaardproducten, gebaseerd op industriële standaarden. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikanten onderling uitwisselbaar.

CimPro BV levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en after sales. Tot de klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven waaronder AKZONobel, Apollo Vredestein en Mars Nederland.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Mevrouw Lorette Laumans – Communicatie manager

De Waal 4

5684 PH Best

Telefoon: 0641-71 95 79

E-mail: llaumans@cimpro.com

Web: www.cimpro.com