Wizcon security

Download bovenstaande foto

Nieuwe Wizconversie biedt uitgebreide beveiligingsmogelijkheden

Breda, November 2007 – De nieuwe versie Wizcon 9.4 biedt zeer uitgebreide mogelijkheden op het vlak van authenticatie van gebruikers en beveiliging van gegevens. Door de recente verscherping van de wetgeving bij industriële toepassingen dienen bedrijven procesgegevens en operatoracties automatisch te loggen en te beveiligen. Deze nieuwe Wizconversie werd hiervoor speciaal uitgebreid. Naast de traditionele naam met wachtwoord biedt het pakket voortaan ook identificatie- en authenticatiemogelijkheden via een centrale beveiligingsserver, met behulp van een smartcard of met vingerafdrukherkenning. Wizcon 9.4 is vanaf heden beschikbaar.

11 september en traceability


Sinds 11 september is de wereld van de industriële besturing compleet veranderd. Bedrijven worden wettelijk verplicht om veel méér aandacht te schenken aan de beveiliging van het personeel en de goederen die zij produceren. Voor bedrijven in de procesindustrie zoals food en pharma zijn deze normen vastgelegd door de Amerikaanse FDA ( Food and Drugs Administration) in de standaard FDA 21 CFR Part 11. Deze norm verplicht bedrijven alle operatoracties te loggen en te rapporteren, alle procesdata te beschermen tegen ongeoorloofde wijzigingen en alle gebruikers eenduidig te authenticeren. Met de nieuwe Wizconversie wordt deze norm geïntegreerd in het standaardpakket. Acties zoals aanpassen van setpoints of in- en uitloggen van operators en acties op een Wizcon werkstation worden automatisch gelogd in een historische database. Bovendien kan men de realtime database compleet encrypten, zodat deze alleen door de beheerder kan worden aangepast. Bij het opstarten wordt de integriteit van de realtime database steeds gecontroleerd, en wordt automatisch een alarm gegenereerd indien de database gewijzigd werd door externe bronnen.

Uitgebreid gebruikersbeheer
Naast het traditionele inloggen met naam en wachtwoord zijn er tal van nieuwe inlogmogelijkheden bij deze nieuwe versie. Gebruikers kunnen voortaan inloggen via Microsoft Active Directory. Alle gebruikers van de complete ICT-omgeving worden dan beheerd vanuit één centrale Active Directory-server. Communicatie tussen deze server en Wizcon verloopt via het beveiligde LDAP-protocol. Bovendien kunnen operators gebruik maken van een smartcard. Dit is een USB-gebaseerde eToken dat de gebruiker eerst in een USB-slot van het Wizcon werkstation moet brengen alvorens zich aan te melden. Tenslotte zijn er ook scanners beschikbaar met vingerafdrukherkenning. De menselijke vingerafdruk is uniek en niet te kopiëren. Wizcon maakt gebruik van NEC scanners. Deze zijn uitgerust met het NEC Positive Identification-algoritme, een technologie die meer dan 50% marktaandeel heeft. Het inleerproces is eveneens geïntegreerd in het Wizconpakket. Bovenstaande USB-eTokens en NEC scanners worden door CimPro meegeleverd.

CimPro


CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Het gaat hierbij om systemen die opgebouwd zijn uit goed integreerbare standaardproducten die op industriële standaarden zijn gebaseerd. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabricaten onderling uitwisselbaar. CimPro levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en aftersales. Voor de markt van industriële besturingen biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op TBOX open telemetrie en open beheerssystemen gebaseerd op Wizcon SCADA, het Alert alarmbeheerssysteem en het gebruiksvriendelijke rapportagepakket Dream Report. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro gekwalificeerde integratoren. Tot haar klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven waaronder Waternet Amsterdam, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Hunze & Aa’s, Gemeente Echt en het waterleidingbedrijf Evides.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer Marcel Laes, General Manager CimPro BV
Smederijstraat 2, 4814 DB Breda
Postbus 3196, 4800 DD Breda

Telefoon: (076) 531 77 88
Fax: (076) 531 77 99
E-mail: mlaes@cimpro.com
Web: www.cimpro.com