CimPro start in de Benelux met de distributie van het webgebaseerde SCADA-syteem atvise® van de Oostenrijkse fabrikant Certec. Bedrijven krijgen met dit pakket 24/7 online inzicht in de prestaties van machines en installaties. De gegevens zijn beschikbaar op elke device met een standaard webbrowser, waaronder smart phones en tablets.

ATVise SCADA

 


Klanten die het pakket bestellen kunnen bij CimPro ook terecht voor technische ondersteuning en consultancy. De technische staf van CimPro is daartoe uitvoerig getraind door experts van Certec. SCADA pakketten bestaan al ruim 40 jaar en worden steeds vaker gebruikt om data vanuit de fabriek te integreren met internet-of-things toepassingen. Het gros van de bestaande SCADA pakketten draait echter via Windows en is niet geschikt voor een industriële omgeving. De huidige Windows-pakketten maken voor de web visualisatie van gegevens gebruik van JAVA of Active/X . Dit zijn echter verouderde technieken, die steeds minder worden ondersteund.


Klaar voor de toekomst


ATVise SCADAatvise®  is een pakket van de nieuwe generatie, dat bestaat uit state-of-the-art webtechnologie. Het systeem heeft geen JAVA of Active/X meer nodig. Het ontsluiten en presenteren van productiegegevens is met atvise® kinderlijk eenvoudig. Met een druk op de knop kan waar dan ook inzicht worden verkregen in de productiegegevens vanaf elke webbrowser, tablet of smartphone.  Het is niet nodig om een plug-in te installeren.


Responsive


Het pakket maakt ook gebruik van ‘responsive design’. Dat betekent dat de inhoud zich automatisch aanpast aan het scherm van het apparaat waarop het wordt getoond. Alle applicaties zijn beschikbaar in de nieuwste standaard HTML5


Communicatiestandaard OPC UA


atvise® maakt gebruik van de communicatiestandaard OPC UA. Marktpartijen, zoals PLC en DSCS leveranciers, ondersteunen deze standaard. OPC UA biedt ook een universele architectuur voor het object georiënteerd ontwikkelen van applicaties. Nieuwe toepassingen kunnen snel ontwikkeld worden vanuit een bestaande bibliotheek van objecten, maar een bedrijf kan er ook voor kiezen om met de ontwerptool zelf een bibliotheek te ontwerpen.


Industrie 4.0 ready

ATVise SCADA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steeds vaker communiceren machines en fabrieken met beheerssystemen op het internet. Deze nieuwe vorm van produceren wordt ook wel Industrie 4.0 genoemd. Van machines is bekend hoeveel producten ze maken, wat de status is van het productieproces en welke onderdelen er onderhoud nodig hebben. Productiemanagers kunnen op afstand zelfs productielijnen aanpassen en instellen. atvise® ondersteunt de industrie 4.0 communicatiestandaard OPC UA.


Voordelig starten


Starten met een atvise pakket is voordelig omdat het mogelijk is om klein te beginnen. Bijvoorbeeld met een berperkt aantal werkstations en een server. Gebruikers kunnen in een later stadium eenvoudig upgraden. Elk pakket, klein of groot, biedt de volledige functionaliteit.

 

 


Lees meer over ATVise SCADA

 


 

 

Ja, ik wil meer weten over ATVise SCADA

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op