Download bovenstaande foto

 

Radio Modems,voor industrieel gebruik

Breda, 1 Maart 1999- Cimpro, leverancier van open besturingssystemen voor industriële
Automatiseringsdoeleinden, presenteert een breed assortiment Radio Modems voor korte en middenlange afstand. De oplossing onderscheidt zich van klassieke systemen door de onafhankelijkheid van het gebruikte protocol. Elk systeem ( o.a. PC;PLC) met een seriële aansluiting kan gegevens draadloos oversturen naar een ander systeem (o.a. PC;PLC). De Radio Modems maken gebruik van de in de Benelux goedgekeurde bandbreedte 433,92 MHz. De modems kunnen eveneens worden ingezet als uitbreiding van het open telemetriesysteem T-BOX. Hierdoor kunnen tal van moeilijk bereikbare plaatsen op afstand worden bewaakt en bestuurt, zonder dat hiervoor een aansluit of abonnementskosten dient betaalt te worden aan een telecom provider. De markten waar deze systemen zullen worden ingezet zijn de nutsbedrijven en de industrie

Draadloze communicatie

Volgens studies zullen in het jaar 2000 in de Benelux méér dan 2 miljoen gebruikers een GSM op zak hebben. Mobiele communicatie neemt dus een hoge vlucht. Ook in de industrie wordt reeds zeer veel gebruik gemaakt van de GSM voor communicatie met moeilijk bereikbare plaatsen waar geen telefoonlijn voorhanden is. Het nadeel is echter dat de “gesprekskosten” zeer hoog kunnen oplopen. Voor een communicatie van 2 minuten per dag kan dit duizenden guldens per jaar bedragen. Bovendien zijn continue verbindingen hierdoor quasi onmogelijk. Sinds enige tijd is de 433,92 MHZ bandbreedte hiervoor in Nederland en België ter beschikking.

RTcom

De Radio Modems worden geproduceerd door het Engelse bedrijf Radio-Tech Limited (www.radio-tech.co.uk). Dit bedrijf heeft reeds méér dan vijftien ervaring met de productie van Radio Modems zowel voor korte als lange afstanden. Het gamma bestaat uit 3 verschillende modellen met elk hun specifieke toepassing. Voor korte afstanden ( tot 500 meter ) wordt de RTcom Universal of de RTcom Aquaterm (IP67) toegepast. Voor grotere afstanden ( > 500 m.) gebruikt men de RTcom Global Al deze units worden ingezet voor punt-tot-punt verbindingen of het opzetten van draadloze netwerken. Voor het overdragen van gegevens van één PLC naar een andere PLC, PC of terminal volstaat het deze Radio Modems ertussen te plaatsen. Deze Radio Modems kunnen werken tot 19K2 bps en hebben standaard een RS232, RS422, RS485 interface.

Toepassingsgebieden

Elke plaats die moeilijk bereikbaar is, waar de kabel aanleg kosten te hoog zijn komt in aanmerking voor Radio communicatie. Ook bewegende toestellen, heftrucks, vrachtwagens maken veelvuldig gebruik van Radio Modems.
Daarbij wordt vooral gedacht aan de communicatie tussen PLC – PLC; PLC – PC ; PLC – MMI terminal; PLC – I/O; PC - PC.


CimPro BV
CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Deze systemen bestaan uit goed integreerbare standaardproducten, gebaseerd op industriële standaarden. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikaten onderling uitwisselbaar CimPro levert de hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en after sales. Voor de telemetriemarkt biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op het TBOX systeem en beheerssystemen op afstand gebaseerd op populaire SCADA pakketten. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro gekwalificeerde integratoren.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer Dirk Casteleyn, General manager CimPro BV
Smederijstraat 2, 4814 DB Breda
Postbus 3196, 4800 DD Breda

Telefoon (076) 531 77 88
Fax (076) 531 77 99
E-Mail info@cimpro.com
Web www.cimpro.com