Red Lion Graphite bedienpanelen ATEX gecertificeerdDe industriële Graphite bedienpanelen van Red Lion zijn voortaan ook ATEX gecertificeerd. Onlangs heeft de fabrikant een ATEX certificaat zone 2/22 en IECEx zone 2 omgeving ontvangen. Deze Europese richtlijn heeft betrekking op apparaten en beveiligingssystemen die op de Europese markt worden gebracht en bedoeld zijn voor plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen. Vorig jaar ontving Red Lion reeds het Amerikaanse certificaat (UL) Class I, Division 2.


Dankzij bovenstaande certificering kunnen de Graphite bedienpanelen nu niet alleen gebruikt worden in gevaarlijke omgevingen zoals chemie en petrochemie maar ook in stoffige ruimtes waar ontploffingsgevaar heerst, zoals opslagruimtes voor graan.

 

Het certificaat is een aanvulling op de reeds aanwezige specificaties zoals een beschermingsgraad tegen vocht IP66 en een schokbestendigheid tot 40G conform IEC 68-2-27.  Deze specificaties maken de Graphite bedienpanelen uitermate geschikt voor gebruik in zware industriële omgevingen, waar zeer hoge eisen worden gesteld aan de gebruikte apparatuur.

 

De Graphite bedienpanelen panelen ondersteunen meer dan 300 communicatiedrivers naar de belangrijkste PLC’s, industriële netwerken en gebouwbeheerssystemen. De HMI-functionaliteit omvat grafische overzichtsschermen, trending en alarmpagina’s. Elk paneel is uitgerust met een touchscreen. Daarnaast ondersteunen de systemen ook uitbreidingen voor het op afstand besturen en bewaken van processen, zoals dataloggen, het versturen van alarmen via SMS, een ingebouwde webserver en communicatie met externe GSM-/GPRS-/UMTS-modems.

Meer productinformatie vindt u in de CimPro webshop