Cool & Energy Consult

CimPro heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met Cool & Energy Consult uit Wevelgem.

Hierbij gaan beide bedrijven hun krachten bundelen om bestaande koelingsinstallaties te optimaliseren en het energieverbruik drastisch te doen dalen.

In projecten zal Cool & Energy Consult zich concentreren op de procestechnologie en sturing van de installatie en CimPro op het op afstand monitoren van de belangrijkste procesparameters en deze gegevens presenteren in de cloud.

Vele koelingsinstallaties werken niet in de best energetische toestand en mogelijkheden. Vaak bespaart men al veel geld door slechts eenvoudige ingrepen op het gebied van energiemanagement.

Dankzij real-time monitoring van de belangrijkste parameters krijgen zowel de eindklant als Cool & Energy Consult een beter inzicht in de installatie. Nadat deze aanpassingen zijn uitgevoerd, wordt het effect onmiddellijk inzichtelijk op het internet dankzij de SkySpark energieserver van CimPro. In een volgende stap programmeert CimPro, op advies van Cool & Energy Consult, theoretische profielen en worden bij afwijkingen volgens bepaalde algoritmen, direct e-mails verstuurd naar zowel de eindklant als Cool & Energy Consult.

Jaarlijks kunnen belangrijke besparingen worden gerealiseerd op de energierekening en kan de CO2 uitstoot worden gereduceerd. Voor tal van bedrijven is het energieverbruik van de koelingsinstallaties een belangrijk verbeterpunt in het energieplan, voor hun EBO (energiebeleidsovereenkomst) met de Vlaamse overheid. Bovendien komen bovenstaande maatregelen dikwijls in aanmerking voor een Ecologiepremie. Ook hierin kan Cool & Energy Consult faciliteren.

Jurgen Bunckinx en Stijn Carbon

Zaakvoerders van Cool & Energy Consult zijn Jurgen Buckinx en Stijn Carbon. Beiden hebben een jarenlange ervaring in de wereld van industriële koeling.

 

Meer info over Cool & Energy Consult

 

 

 

Ja, ik wil meer weten over slimme koeling en de Ecologiepremie

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op