SkySpark

Dat SkyFoundry specialist is op het gebied van analysesystemen, weten we bij CimPro al lang. Het bedrijf verdient nu echter ook internationale erkenning. Het SkySpark-IoT-platform is namelijk door het toonaangevende Harbor Research uitgeroepen tot koploper in de branche.

 SkySpark wordt ingezet om gebouwprestaties inzichtelijk te maken, te monitoren en bij te sturen. De software transformeert data naar informatie en geeft automatisch aan wat er fout gaat, wanneer, wat het heeft gekost en wat de oorzaak is. Dit met forse besparingen op de energierekening tot gevolg en dat zonder dure en vaak onmogelijke bouwkundige aanpassingen.Gedistribueerd computerplatform voor IoT


SkySpark

Harbor Research heeft lovende woorden voor het systeem. Hierbij een kort fragment uit het rapport:

“Een handvol startups versnelt de ontwikkeling en haalt grotere, gevestigde rivalen uit balans, wat leidt tot fundamentele verschuivingen.” SkyFoundry wordt gezien als één van deze bedrijven. Harbor Research gaat verder door te verklaren: “Hun strategie weerspiegelt het toenemende belang van gedistribueerde computersystemen met een open informatie-architectuur. De combinatie van deze mogelijkheden is een vereiste om op grote schaal netwerken en ecosystemen te laten samenwerken. Deze spelers begrijpen dat het ‘vloeibaar maken van informatie‘, evenals het inzetten van onderling communicerende apparaten en personen essentieel zijn om werkelijk transparante informatie te generen met behulp van een eenvoudige en universele aanpak.

Het analyseren van machines, apparaten en systemen door SkySpark is daarvan het meest zichtbare resultaat. De mogelijkheden van het SkySpark Everywhere-platform gaan echter veel verder. De gelaagde technologiestructuur maakt van SkySpark een geavanceerd, uitgebreid analyseplatform met een end-to-end gedistribueerd computerplatform voor het werken met IoT-apparaten en bijbehorende data. Van het koppelen van verschillende apparaten over meerdere industriële en IT-communicatieprotocollen tot het normaliseren van multigestructureerde apparaatdata met een high speed database. En van het visualiseren en analyseren van data tot het monitoren van apparaten en het meten van de prestaties van de uiteindelijke applicatie. Met dat alles levert SkySpark een complete en zeer uitgebreide end-to-end IoT-architectuur.”


Over Harbor Research

Harbor Research is een internationaal erkend strategisch consultancy-, ontwerp- en technologieonderzoeksbureau. Het heeft de ontwikkeling van Smart Systems, Services en het Internet of Things sinds de oprichting in 1984 voorspeld, gevolgd en aangestuurd. En hoewel het bedrijf kan voortbouwen op een lange geschiedenis, is de strategie vrij simpel. Namelijk het creëren van waarde voor klanten door creatief te faciliteren en dat te combineren met rigoureuze analyses en systeemgericht denken.

Het is deze mentaliteit die Harbor Research het voorrecht heeft gegeven om samen te mogen werken met leiders van enkele van de grootste bedrijven wereldwijd. Net zoals de markt in de loop der jaren is geflankeerd en gegroeid, hebben ook de diensten en ervaring van het bedrijf zich ontwikkeld. Onder de bedrijfsactiviteiten vallen onder meer: strategische consultancy, business-model-development, ontwerpservices voor oplossingen, advies, research en content development, en het faciliteren van samenwerkingsverbanden.

Bron: SkyFoundry-Insider-January-2019---Distributed-Architecture-Harbor-Research (vertaald uit het Engels

.

 

 

Ja, ik wil meer weten over het SkySpark-IoT-platform

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op