SkySpark

Download bovenstaande foto

SkySpark, energiebeheerssysteem met ingebouwde intelligentie

 

Breda, december 2012 – Automatiseringsbedrijf CimPro uit Breda presenteert het energiebeheerssysteem SkySpark. Met dit softwarepakket kan het energieverbruik van verschillende locaties online worden gemonitord. De verkregen gegevens worden meteen inzichtelijk voor de gebruiker via een webportal. In tegenstelling tot klassieke energiebeheerssystemen hoeft de gebruiker niet zelf op zoek naar afwijkende patronen in het energieverbruik. In het pakket kunnen een groot aantal ‘sparks’ (Engels voor ‘vlam’) worden gedefinieerd. Voorbeelden hiervan zijn: ‘koeling en verwarming draaien samen’ en ‘verlichting parking is actief gedurende de dag’. Dankzij deze ‘energieregels’ wordt de energiebeheerder meteen geattendeerd op afwijkingen t.o.v. de standaard en krijgt hij een e-mail met de oorzaak van het alarm. SkySpark is gebaseerd op JAVA, zodat het beschikbaar is voor Windows, Linux en zelfs Apple. De gebruikersinterface is compleet webbased en HTML5 compliant. Dit heeft het grote voordeel dat zowel PC- als SmartPhone-gebruikers het systeem kunnen raadplegen.

 

Ingebouwde intelligentie

 

Klassieke energiebeheerssystemen generen heel wat grafieken, tabellen en rapporten, maar de energiebeheerder moet deze gegevens zelf interpreteren om op basis daarvan beslissingen te kunnen nemen. Uniek aan SkySpark is dat via de energieregels heel snel afwijkende patronen kunnen worden opgespoord. Meer en meer energiebeheerders zijn zich reeds bewust van de noodzaak om meer te meten. Hierdoor krijgen ze echter veel meer gegevens te verwerken. Gebruikmaken van een geautomatiseerd hulpmiddel om afwijkende patronen op te sporen, is een belangrijke innovatie vooral voor complexe industriële installaties en multi sites.

 

Innovatie-award van IBM

 

IBM organiseerde recent een wedstrijd op het gebied van innovatieve technologieën met ingebouwde business analyse tools voor de wereld van infra, industrie en gebouwbeheer. SkySpark werd bekroond met de eerste prijs. Volgens de vakjury was ‘de mogelijkheid om in grote hoeveelheden ongestructureerde data patronen en profielen terug te vinden’ innovatief en veelbelovend.

 

CimPro BV

 

CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Het gaat hierbij om systemen die opgebouwd zijn uit goed integreerbare standaardproducten die op industriële standaarden zijn gebaseerd. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikanten onderling uitwisselbaar. CimPro BV levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en aftersales. Voor de markt van industriële besturingen biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op TBOX open telemetrie en open beheerssystemen gebaseerd op ControlMaestro, het alarmbeheerssysteem Alert en het gebruiksvriendelijke rapportagepakket Dream Report. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro BV gekwalificeerde integratoren. Tot de klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven, waaronder Waternet Amsterdam, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Hunze & Aa’s, Gemeente Echt en waterleidingbedrijf Evides.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

De heer Marcel Laes, general manager CimPro BV
Smederijstraat 2, 4814 DB Breda
Postbus 3196, 4800 DD Breda
Telefoon: (076) 531 77 88
Fax: (076) 531 77 99
E-mail: mlaes@cimpro.com
Web: www.cimpro.com