TBOX LiteCimPro levert de TBOX Lite nu standaard met een ingebouwd 4G modem. Als gevolg daarvan wordt datacommunicatie niet alleen sneller, maar ook betrouwbaarder. De gemiddelde ontvangst van een 4G-netwerk is stabieler dan de ontvangst van een 2G of 3G-netwerk en bied een betere indoor dekking. Dat komt door het gebruik van ‘gestapelde’ frequenties. Het oude 2G (GPRS) maakt nog steeds gebruik van het GSM netwerk. Hierdoor kan in sommige gevallen de upload vanuit een TBOX naar het netwerk terugvallen tot een snelheid van 9.600 baud.


Betrouwbaar


In de Benelux bestaan er op dit moment drie mobiele datanetwerken. Het wordt echter steeds lastiger om al deze netwerken in de lucht te houden. Het 4G netwerk maakt gebruik van geheel nieuwe antennes en heeft een ruimere bandbreedte dan 2G/3G. Daardoor wordt sneller switchen tussen de diverse netwerken mogelijk en neemt de betrouwbaarheid toe. Als een verbinding met 4G niet beschikbaar is, schakelt het modem automatisch terug naar 3G of 2G.


Nieuwe antenne


4G antenneDe zogenoemde 3G netwerken maken gebruik van 900/1.800/2.100 MHz en 4G netwerken gebruiken 800/900/1.800/2.100 en 2.600 Mhz. Dit betekent dat de oude antennes niet meer voldoen. Voor normale applicaties levert CimPro een nieuwe antenne die de 3 verschillende netwerken ondersteunt. Voor moeilijk bereikbare locaties, met zwakke ontvangst, is er ook een nieuwe “high-gain” antenne ter beschikking. De fabrikant van TBOX garandeert de beste resultaten met deze door hun gecertificeerde antenne. Zowel de nieuwe TBOX Lite als de nieuwe antennes zijn vanaf nu leverbaar. De prijzen van de TBOX Lite 4G zijn identiek als deze van de vroegere TBOX Lite 3G.


Upgraden


Ook de TBOX TG Gateway wordt vanaf heden uitgeleverd met 4G. In maart 2018 wordt de nieuwe MS-4G kaart verwacht. Dit is een nieuwe 4G insteekkaart voor de modulaire TBOX MS. Deze kaart maakt gebruik van dezelfde modem als de 4G modem van de TBOX Lite. Gebruikers van deze systemen kunnen op deze manier eenvoudig en voordelig upgraden naar de nieuwe standaard.

 


Lees meer over de TBOX Lite

 


 

 

Ja, bezorg me meer informatie over de nieuwe 4G TBOX Lite

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op