Download bovenstaande foto

TBOX, voortaan met ingebouwde Webfunctionaliteit

Breda , Juni 1999 ; Het automatiseringsbedrijf CimPro ,meldt dat het Open Telemetriesysteem TBOX voortaan is uitgerust met een ingebouwde WebServer. Operators en onderhoudspersoneel kan voortaan rechtstreeks inbellen op gelijk weke TBOX , zonder dat hiervoor speciale software nodig is op de PC. Gelijk welke Webbrowser zoals Microsoft Internet Explorer volstaat om online informatie op te vragen en directe bedieningen uit te voeren op de op afstand gelegen locatie. Met deze innovatie is TBOX het enige “Webgebaseerde ” ‘telemetriesysteem momenteel beschikbaar op de markt. Deze technologie wordt voortaan standaard ingebouwd in alle TBOX modellen zonder meerprijs.

 

Web Technologie

 

Het gebruik van Webtechnologie binnen de wereld van besturing en automatisering is reeds enige tijd ingeburgerd bij SCADA pakketten. De techniek bestaat erin om real-time informatie ter beschikking te stellen van gebruikers met behulp van een browser. De integratie van deze technieken binnen een telemetrie systeem is totaal nieuw. Binnen het Open Telemetriesysteem TBOX is er naast het real-time besturingssysteem een zogenaamde
“ Embedded Webserver “ aanwezig. Deze kan informatie opslaan in een standaard HTML (Hypertext Markup Language) formaat. Deze HTML pagina’s worden aangemaakt met gelijk welke grafische editor welke meestal gratis ter beschikking wordt gesteld op het Internet. Om real-time informatie in de pagina op te nemen dient men eenvoudig het adres op te geven van de digitale of analoge I/O. Het ingebouwde mechanisme zal dan zelf deze informatie voortdurend doorsturen aan de Webserver , zodat men steeds de allerlaatste real-time informatie krijgt aangeboden. Naast deze real-time informatie kan men eveneens historische informatie bekijken. Het volstaat om aan te geven waar deze historische informatie zich bevindt binnen het buffergeheugen van TBOX. Binnen het systeem kunnen méér dan 50.000 waardes worden opgeslagen met tijds- en datumstempel. Tenslotte kunnen vanuit de Webbrowser alle bedieningen worden uitgevoerd zodat onmiddellijk proceswijzigingen kunnen worden doorgevoerd vanuit gelijk welke locatie, enkel met behulp van een Webbrowser.

 

Voordelen

 

Het gebruik van Webtechnologie binnen de wereld van op afstand bestuurde systemen biedt tal van voordelen. Vooreerst is alle informatie centraal opgeslagen binnen het TBOX systeem. Langs de zijde van de browser dient er géén enkele software module van TBOX te worden geïnstalleerd. Alle gebruikers welke een PC ter beschikking hebben kunnen deze gebruiken als een volwaardig werkstation. Niet enkel Windows 95/98/NT systemen kunnen dienst doen als werkstation maar eveneens Windows 3.1, Apple of Unix systemen. Bovendien dienen deze HTML pagina’s slechts op één plaats te worden onderhouden. Wanneer men nieuwe gegevens bijvoegt zal de gebruiker deze bij de volgende log-in deze automatisch ter beschikking worden gesteld. Tenslotte is het systeem bliksemsnel. De eerste maal dat de verbinding wordt gemaakt tussen TBOX en de Webbrowser wordt de volledige pagina gedownload naar de browser. Hierna worden enkel nog de real-time gegevens doorgegeven om de pagina voortdurend te updaten .

 

Markten

 

De veelzijdige toepassingsmogelijkheden van Webtechnologie worden met de op de markt beschikbare systemen nog maar gedeeltelijk benut. Zo is Webtechnologie momenteel voornamelijk nog een medium waarop de gebruiker statische informatie raadpleegt. Vandaag verandert dat beeld en zal er steeds meer dynamische informatie via Webtechnologie worden doorgestuurd. Gebruikers kunnen dan 'live' bijvoorbeeld hun energieverbruik bekijken. Bedrijven kunnen wereldwijd tankvoorraden, waterstanden, bedrijfsurentellers of inbraakalarmen bekijken. Als een nieuwe vorm van dienstverlening bieden leveranciers dit soort technische informatie aan . Technische beperkingen stonden deze dienstverlening tot op heden nog vaak in de weg. Maar vandaag kan deze informatie via zogenaamde open telemetriesystemen met ingebouwde Webfunctionaliteit worden beschikbaar gesteld aan tal van gebruikers.

 


CimPro BV

 

CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Deze systemen bestaan uit goed integreerbare standaardproducten, gebaseerd op industriële standaarden. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikaten onderling uitwisselbaar CimPro levert de hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en after sales. Voor de telemetriemarkt biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op het TBOX systeem en beheerssystemen op afstand gebaseerd op populaire SCADA pakketten. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro gekwalificeerde integratoren.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

De heer Dirk Casteleyn, General manager CimPro BV
Smederijstraat 2, 4814 DB Breda
Postbus 3196, 4800 DD Breda

 

Telefoon (076) 531 77 88
Fax (076) 531 77 99
E-Mail info@cimpro.com
Web www.cimpro.com