We make your company smart

Energiebesparing ziekenhuizenVeel ziekenhuizen verbruiken onnodig veel energie en kunnen fors besparen. Door de belangrijkste thermische parameters van een ziekenhuis op afstand te monitoren en de installaties optimaal in te regelen kunnen jaarlijks al gauw tienduizenden euro’s worden gewonnen. Bijna alle ziekenhuizen in België en Nederland maken intussen gebruik van een gebouwbeheersysteem (GBS), en komen in aanmerking voor deze innovatie.

Lees meer

Monitoren gebouwprestatiesUit onderzoek blijkt dat zeventig procent van de gebouwen niet optimaal presteert. Eigenaars en beheerders van grote gebouwen maken vaak al gebruik van Gebouw Beheers Systemen (GBS), maar door over te gaan op een ‘slim’ systeem is het mogelijk de prestaties verder te verbeteren.

Lees meer

SCADABedrijven kunnen subsidie krijgen en hun investeringen aftrekken als zij hun energieverbruik volgens strikte richtlijnen registreren. Een zogenoemd BREAAM of  ISO 50.001 certificaat levert dus geld op. Maar om zo’n certificaat te behalen is een gedegen energiemanagement systeem cruciaal.Een geautomatiseerd monitoringssysteem van de belangrijkste energiegebruikers geeft inzicht in de energieconsumptie. Veel bedrijven beschikken al over PLC’s en SCADA-systemen. Daarom worden nieuwe meters vaak aangesloten op bestaande PLC’s en de meetgegevens worden vervolgens gepresenteerd in de toch al aanwezige SCADA-pakketten. Toch is deze software niet echt geschikt voor het analyseren van energiepatronen

Lees meer
per pagina
Google+