We make your company smart

Waterschappen

Door de klimaatveranderingen ondervinden de waterschappen ingrijpende gevolgen. Het klimaat is extremer geworden. Er valt meer neerslag in een korte tijd gevolgd door lange periodes van droogtes. Als er veel neerslag valt moet het water snel weg gepompt worden en bij schaarste vedrogen landbouwgronden en dringt zout water op. Door tijdige voorspellingen te doen van de weersverwachtingen kan er adequaat ingegrepen worden. Hierdoor hebben waterschappen intelligente systemen nodig die tijdig ingrijpen. Bijvoorbeeld op tijd pompen bij een verwachte hoosbui.

Een andere tendens heeft te maken met het centraliseren van het beheer van de installaties van de waterschappen. In het verleden waren zuiveringen en andere belangrijke objecten bemand. Door de centralisatie hebben de waterschappen behoefte om beheerders, die opereren in het veld, adequaat en realtime te informeren over alarmen en gebeurtenissen. Deze beheerders zijn tegenwoordig mobiel om ze optimaal in te zetten.

CimPro denkt pro actief met de waterschappen mee en biedt totaaloplossingen voor deze thema's.   

 

 

Ervaring CimPro

In Nederland zijn 10 van de 25 waterschappen geheel of gedeeltelijk gestandaardiseerd op de technologie van CimPro. In België en Nederland zijn er meer dan 3.500 systemen operationeel. Door het gebruik van de open communicatiestandaarden zijn er tal van koppelingen gerealiseerd met beheersystemem, zoals: Siemens WinCC OA en PCS7, Wonderware ArchestrA, ABB 800xA, OSI PI, Schneider Citect en Actemium CAW. In 1998 werden de eerste installaties gerealiseerd. Deze worden nog steeds door CimPro ondersteund en onderhouden. 

Overige referenties:

Advies nodig over oplossingen bij waterschappen?

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op
 
 
 
 
Google+