We make your company smart

Slimme ziekenhuizen

In tijden waarin in de zorg de geldkraan wordt dichtgedraaid gaan ziekenhuizen en zorginstellingen op zoek naar verdere kostenbesparingen. Het aantal technische installaties aanwezig in ziekenhuizen en zorginstellingen is explosief gegroeid. Ziekenhuizen zijn “kleine fabriekjes” geworden. Door het integreren van technische installaties en verdere automatisering kunnen belangrijke besparingen worden gerealiseerd.

 Dit zijn de voordelen van de aanpak van CimPro:

Lage instapdrempel
Eenvoudig uit te breiden
Oplossingen gebaseerd op industriële standaarden
Veel interfaces met bestaande systemen

Slimme ziekenhuizen

 

Ontsluiten van gegevens

Binnen ziekenhuizen kunnen gegevens van onderstaande installaties worden gepresenteerd op één universeel open webplatform

  • WKK’s
  • Gebouwbeheerssystemen
  • CT Scan
  • Brandmeldcentrales
  • PLC’s
  • Technische alarmen

 ATVise SCADA

ATViseAl deze systemen werken meestal stand alone en zijn totaal niet geïntegreerd. Met het open platform van CimPro, kunnen al deze verschillende installaties samengebracht worden op één web based platform. Gebruikers krijgen real-time gegevens op PC,tablets en smart phones. Operatoren en technische verantwoordelijken krijgen naast real-time informatie van de technische installatie ook trendgrafieken en alarmoverzichten. Vanop gelijk welke PC, tablet of smartphone kan men een probleem analyseren, setpoints aanpassen en alarmen bevestigen. Alle communicatie met de technische installatie is gebaseerd op OPC UA, de nieuwe communicatie standaard binnen de industrie en gebouwautomatisering. In de markt zijn honderden OPC UA communicatie drivers beschikbaar voor PLC’s en gebouwautomatiseringssystemen. Alle data wordt gelogd in een open database zoals Microsoft SQL Server dankzij de ingebouwde ODBC interface.Dankzij het gebruik van open interfaces kan de real-time procesdata ook gebruikt worden voor de automatisering van het doormelden van alarmen of inzicht in het energieverbruik. Ook andere bestaande IT platformen zoals onderhoudssystemen kunnen vanuit het open platform worden gevoed met data uit het veld zoals urentellers of standaardafwijkingen

 

 Brochure open webplatform

Brochure webplatform BOX

Automatisch doormelden van alarmen

 

AlertBovendien kunnen technische alarmen dag en nacht bewaakt worden en automatisch geëscaleerd naar de juiste technieker dankzij geautomatiseerde roosters. Ons systeem meldt alarmen via SMS, telefoon, email, pager en een app voor smart phones aan gebruikers en/of wachtdienstgroepen aan de hand van dienstroosters, urgentie en escalatieschema’s.Wachtdiensten kunnen vooraf worden gedefinieerd door het invullen van roosters. Hierdoor kunnen verschillende teams worden gekoppeld aan verschillende installaties. Afhankelijk van het type alarm en het tijdstip waarop het alarm zich voordoet worden één of meerdere personen meteen geïnformeerd over de calamiteit.

 

Lees meer over alarmmanagement ziekenhuizen

Automatische energieanalyse

EnergieanalyseTenslotte geven wij energiemanagers inzicht in het energieverbruik van het ziekenhuis door geautomatiseerde analyses. Door het plaatsen van elektriciteits- gas- en warmtemeters wordt duidelijk hoeveel energie er wordt verbruikt, maar de oorzaak voor stijgend gasverbruik wordt daarmee niet achterhaald. En dus kan er ook niets worden bespaard. Met een slimme toepassing is het mogelijk om de temperatuur af te stemmen op onder meer de bezetting en buitentemperatuur. Om de klimaat- en comfortparameters van een ziekenhuis te monitoren, moeten belangrijke waardes 24/7 worden gemeten. Door dit proces te automatiseren, is het mogelijk om de gebouwprestaties te optimaliseren.

 Lees meer over energiemanagement ziekenhuizen

 


Lees meer over automatisering ziekenhuizen


 

 

Ja, ik wil meer informatie over het automatiseren van ziekenhuizen

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op

 

 

Google+