We make your company smart

Alarmmanagement gebouwen | Reageer snel en adequaat, voorkom uitval

Met de komst van nieuwe technologieën, wordt ook het beheer van gebouwen steeds complexer. Technische alarmen dienen dag en nacht bewaakt te worden. Maar fysieke mankracht is vaak te duur en foutgevoelig. Om de veiligheid te verbeteren en kosten te drukken, investeren bedrijven dan ook veelal in onbemande meldcentrales om de installaties op afstand te bewaken. CimPro weet als geen ander hoe deze optimaal in te richten.

Kenmerken en voordelen

Verlaag beheerkosten door automatisch inroosteren van diensten

Hogere bedrijfszekerheid door automatisch alarmbeheer met fall-back-scenario

Eenvoudige integratie met bestaande gebouwbeheersystemen

Lagere personeelskosten door communicatie via mobiele devices

Lagere telecommunicatiekosten door het gebruik van slimme IP-technologie

Koppeling met gebouwbeheerssystemen 

Voor het op afstand bewaken van gebouwen zijn er tal van interfaces beschikbaar, gebaseerd op open protocollen zoals ModBus en Bacnet. Bovendien ondersteunt het systeem ook OPC AE (OPC Alarm en Event); een specifieke standaard voor het verwerken van alarmen. Deze standaard wordt overigens ook ondersteund door de voornaamste SCADA-leveranciers.

 Inroosteren wachtdiensten

Alert

Groot voordeel van het systeem is dat wachtdiensten vooraf geïntegreerd kunnen worden. En dat er zelfs verschillende teams aan verschillende installaties gekoppeld kunnen worden. Afhankelijk van het type alarm en het tijdstip, krijgen zo een of meerder personen direct de alarmmelding binnen. Om zeker te weten dat dit bericht ook gelezen wordt, dient de ontvanger de melding te bevestigen. Als dat niet binnen een vooraf ingestelde tijd gebeurt, zal het systeem automatisch andere personen informeren. Ook genereert het automatisch rapportages.

Lees meer over alarmmanagement gebouwen

 

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op

Google+