We make your company smart

Energie Management Gebouwen

De markt verschuift bliksemsnel van traditionele naar duurzame gebouwen. Een belangrijke factor van het duurzaamheidsprofiel en CO2-emisie van een gebouw is het energieverbruik. CimPro biedt oplossingen en producten die het mogelijk maken het elektriciteit, gas- en waterverbruik online te meten, zgn. energieregistratie of energiemanagement. Door inzicht te hebben in het verbruik per kostenplaats en per periode kunnen onderbouwde maatregelen getroffen worden om het verbruik te reduceren. Dit levert voor gebouwbeheerders direct de volgende voordelen op:

Enkele directe voordelen:

CO2-emissie gebaseerd op real-time energiegegevens
Beter inzicht in gebouwen door benchmarking
ROI van verbeteracties meteen inzichtelijk
Verhoging van de vastgoedwaarde door kant-en-klare KPI’s
Conform aan wet- en regelgeving, stap 1 richting het behalen van het Breeam-Certificaat

SkySpark

 Meer gedetailleerde informatie:

Energiemonitoring, energieregistratie oftewel: energiemanagement

Veel gegevens over het energieverbruik van uw organisatie zijn aanwezig in geïsoleerde en gefragmenteerde bronnen zoals spreadsheets, facturen van energieleveranciers of slimme meters. Meestal volstaat dit niet om een nauwkeurig inzicht te krijgen in de energieprestatie van gebouwen. Door het bijplaatsen van bijkomende meters en deze gegevens te registreren in één centrale database bent u in staat consumptiepatronen te analyseren, overmatig energieverbruik te identificeren en prestaties van gebouwen over de jaren heen te vergelijken. 


Integratie met GBS

Meestal zijn gebouwen reeds uitgerust met een GBS (gebouwbeheerssysteem). Hier zijn reeds veel gegevens beschikbaar. Het is echter meestal niet eenvoudig om hier de relevante energiegegevens digitaal ter beschikking te stellen. Dankzij het gebruik van intelligente gateways met tal van interfaces naar bestaande GBS systemen kunnen deze bestaande gegevens meteen worden geïntegreerd in het energie energiemonitoringsysteem.

 

Integratie met bestaande energiebeheerssystemen

In de markt zijn een aantal populaire energiebeheerssystemen, zoals ERBIS, eSight, EnergyAlert en ECOScada beschikbaar. Met de open oplossing van CimPro heeft men nu de keuze om de gegevens van de energiemeters compleet automatisch in te lezen in uw favoriete pakket. Daarnaast kunnen de energiegegevens ook worden geïntegreerd met Facility Management en Vastgoed Management beheerssystemen zoals Planon. Hierdoor krijgen energiebeheerders inzicht in het duurzaamheidprofiel van het gebouw en worden KPI’s gepresenteerd, gebaseerd op echte verbruiksgegevens.
 

Complete oplossing met analytisch energiebeheer

Als alternatief van bovenstaande oplossingen kunnen gebouwbeheerders ook gebruik maken van het energiebeheersysteem SkySpark. Hier beschikt men naast dag- week- en maandgrafieken ook over KPI’s en bencharking gegevens, gebaseerd op energieverbruik per graaddag. Bovendien kan men ook afwijkende patronen in de energieprofielen detecteren dankzij het gebruik van de geïntegreerde analytische software module. 

 


Lees meer over Energiemanagement gebouwen

Kunnen we u helpen om uw gebouwen energiezuiniger te maken?

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op

Google+