We make your company smart

Industriële netwerken

Door de snelle introductie van IP technologie binnen industriële bedrijven, neemt het gebruik van industriële netwerktechnologieën een grote vlucht. Hierdoor kunnen netwerken snel en flexibel worden geïnstalleerd, in combinatie met klassieke bekabelingen. CimPro biedt oplossingen en producten gebaseerd op IP-technologie. Productiegegevens worden eenvoudig geïntegreerd met bestaande IT-systemen. Door het slim combineren van Ethernet gebaseerde communicatie realiseren bedrijven direct volgende voordelen: 


De voordelen op een rij:

Minder productieverlies door snellere reactietijden
Hogere productielijn-rendementen
Lagere kosten door modulaire opbouw netwerk
Snelle terugverdientijd door de integratie van bestaande systemen
Eenvoudige integratie met bestaande IT systemen 

 

 

Meer gedetailleerde informatie:

Ontsluiten van PLC’s

Bedrijven beschikken over meerdere PLC’s voor het besturen van het productieproces. Door het toepassen van HMI (Human Machine Interface) panelen en industriële controllers kan men de gegevens van PLC’s eenvoudig ontsluiten naar IT gebaseerde systemen. Deze panelen en controllers ondersteunen meer dan 200 communicatiedrivers naar de belangrijkste PLC’s. Daarnaast ondersteunen de systemen ook uitbreidingen voor het ontsluiten van de gegevens zoals: dataloggen, het versturen van alarmen via SMS en een ingebouwde webserver. Alle systemen zijn voorzien van één of meerdere Ethernet poorten en kunnen data meteen wegschrijven in een MS SQL Server database.


Industriële switches

Door de sterke groei van IP gebaseerde devices in de wereld van smart manufactering, gebruiken bedrijven steeds meer industriële switces voor het opzetten van de netwerken. Aangezien deze switches een fundamenteel onderdeel zijn van een bedrijfskritisch netwerk, worden hiervoor meestal industriële uitvoeringen geslecteerd. Deze switches staan garant voor een robuuste uitvoering en hebben een zeer breed temperatuurbereik van maximaal -40C tot +85C en een hoge betrouwbaarheid. Optioneel kunnen de switches worden beheerd op afstand. Hiervoor zijn interfaces beschikbar gebaseerd op industriële standaarden, zoals SNMP en OPC.

 Lees meer over industriële netwerken


Is uw industrieel netwerk slim ingericht?

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op

 
 

Specifieke producten voor Ethernet automation


 

Google+