We make your company smart

Lijnmonitoring en OEE

Meer inzicht in uw productieproces en verbeterde prestaties: lijnmonitoring

 

Het verbeteren van een productieproces begint met het visualiseren van de productieprestaties en KPI’s. Zowel aan de lijn voor operators en teamleaders als via web-dashboards voor management. Dit kunnen eenvoudige gegevens zijn als het aantal geproduceerde producten, stilstanden en lijnsnelheid maar ook berekende waarden als bijv. OEE.

Meestal is deze data reeds aanwezig in het machinepark. Deze kan bijvoorbeeld uit een PLC worden gehaald, maar ook vanaf sensoren. Een machinepark kent doorgaans veel verschillende PLC’s en ontelbare sensoren. De kunst  is om deze data op een slimme manier te ontsluiten. Vanaf daar kan dan de data verder worden gebruikt voor directe of berekende visualisaties, rapportages, analytics etc.


Waarom kiezen voor de oplossingen van CimPro?

Lage instapdrempel
Modulair en schaalbaar
Alles bij één leverancier
Betrouwbare hardware Red Lion
Geen licentiekosten
 

OEE


Van klein tot groot, simpel tot uitgebreid

CimPro maakt gebruik van een universeel, modulair en schaalbaar systeem. Van eenvoudige paneelmeters voor het visualiseren van bijvoorbeeld productieaantallen tot een volledige OEE meting.  De meeste winst is doorgaans te behalen uit het verminderen van de stilstanden, zowel technische als organisatorische. CimPro kan deze stilstanden volledig automatisch en/of met tussenkomst van operator invoer loggen, weergeven en rapporteren

Herkenbare taal

HMI Schermen OEE

Fabrieken zijn in veel opzichten vergelijkbaar maar ieder bedrijf heeft zijn eigen cultuur en werkwijze. Het is daarom erg prettig, en effectief, dat zowel onze dashboards als operator panelen volledig vrij te programmeren zijn. CimPro vertaalt in wezen de bedrijfstaal naar de automatisering. Dit zorgt voor een snelle acceptatie van onze systemen, essentieel voor goede resultaten

Koppelingen

CimPro kan koppelingen maken met uw ERP systeem, CMMS of onderhoudsmanagementsysteem, SQL Server en eigenlijk alles wat productiedata nodig heeft. Zo kan u bijvoorbeeld orders bijhouden en de informatie van deze orders terugkoppelen aan uw ERP systeem. Storingen doormelden aan uw onderhoudsmanagementsysteem en simpel alle data loggen, bijvoorbeeld in een historian.

 

OEE

Industrieel platform

Het OEE systeem van CimPro is gebaseerd op een open industrieel platform. Dit betekend robuuste hardware zonder additionele licentiekosten voor de software. De hardware is vrij programmeerbaar en kan dus snel worden aangepast aan uw project. Dank zij de jarenlange ervaring heeft CimPro veel  kant-en-klare softwarebouwstenen beschikbaar.

OEE


 
Lijnmonitoring en energie

Koppel ons energiemanagement- en analysesysteem aan uw lijnmonitoringsysteem voor de beste resultaten en de grootste besparingen. Beide systemen delen essentiële componenten dus het aankoppelen is eenvoudig en kosteneffectief. Het combineren van de productie en energiegegevens geven u nóg meer inzicht en betere houvast om het beste uit uw fabriek te halen.

 


Lees meer over OEE


 

Meer uitleg over mogelijkheden op het gebied van lijnmonitoring en/of OEE wenselijk?

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op


Google+