We make your company smart

OEE | Overall Equipment Effiency

Machines zijn belangrijke schakels in het productieproces en stilstand heeft meestal belangrijk productieverlies tot gevolg.CimPro biedt oplossingen en producten die het online monitoring van de machines mogelijk maken. Dit is een eerste stap richting succesvolle OEE. De oorzaken van stilstand van machines worden hierdoor snel achterhaald. Door het slim analyseren van de machinegegevens en de juiste maatregelen te treffen, worden de volgende voordelen gerealiseerd:

Voordelen van Productielijn Monitoring

Minder productieverlies door snellere reactietijden
Hogere productielijn-rendementen
Verbetering management door toewijzen van de oorzaken aan de stilstand
Lagere beheerskosten door de integratie met het bestaande automatiseringssysteem
Snelle terugverdientijd door lage instapkosten

  

 

Gedetailleerde informatie:


Communicatie met bestaande PLC's

Meestal zijn machines reeds voorzien van PLC’s. Dankzij het gebruik van intelligente gateways met tal van interfaces naar bestaande PLC’s, kunnen deze bestaande PLC’s meteen worden geïntegreerd in het machine-monitoringsysteem. Indien er geen PLC’s aanwezig zijn kunnen bestaande contacten of tellers eenvoudig worden ingelezen. Hiervoor is een uitgebreid gamma I/O kaarten beschikbaar. Als alternatief kan men ook eenvoudige low-cost HMI (Human Machine Interface) panelen installeren aan de productielijn. Hier kan men op een gebruiksvriendelijke wijze de oorzaak van de lijnstoring ingeven. 


Lage instapkosten

De industriële lijncontrollers zijn reeds voorzien van een ingebouwde webserver gebaseerd op HTML5. Hierdoor kunnen beheerders via PC, tablet of smartphone meteen de overzichtgegevens raadplegen. Hier is geen speciale software voor nodig. Bovendien is op de controller een HDMI aansluiting aanwezig. Hierdoor kan men overzichten en lijnrendementen meteen presenteren op grafische plasma schermen, welke meteen boven de productielijn geïnstalleerd worden. 


Integratie met IT

Alle relevante gegevens kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in de bestaande IT architectuur. Hiervoor is een ODBC koppeling beschikbaar. Deze ODBC (Open DataBase Connectivity) koppeling is een open standaard en wordt ondersteund door de belangrijkste databases zoals Microsoft SQL Server, Oracle en MySQL. Voor deze koppeling zij geen extra investeringen nodig.


Lees meer over OEE


 

Specifieke producten voor Productielijn Monitoring in de webshop:Meer uitleg over mogelijkheden op het gebied van Productielijn Monitoring en/of OEE wenselijk?

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op


Google+