We make your company smart

Smart Water Grid

Drinkwaterbedrijven en waterschappen willen de bestaande grids nauwkeurig slimmer in de gaten gaan houden door middel van een Smart Water Grid. CimPro biedt oplossingen en producten die o.a. inzicht geven in piekverbruiken van energie en water. Tevens kunnen lekkages sneller opgespoord worden. Dankzij het gebruik van een intelligente grid realiseren bedrijven direct volgende voordelen:

Alle voordelen op een rij: 

Waterbalans afgestemd op vraag
Energiebesparing door het gebruik van minder zware pompen
Lagere onderhoudskosten door selectieve vervanging
Lagere installatiekosten dankzij het gebruik van batterijgevoegde sensoren
Lagere beheerskosten door integratie met bestaande beheerssystemen

 

Specifieke CimPro producten voor Smart Water Grid 


Wenst u meer uitleg over oplossingen op het gebied van Smart Water Grid?

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op


Lee hieronder meer gedetailleerde informatie:

Smart Water Grid 

Drinkwaterbedrijven beschikken over een complex drinkwaterleidingnet maar hebben weinig meetgegevens beschikbaar om de status van het net te monitoren. De meeste netten werden gebouwd na de tweede wereldoorlog en zijn geheel of gedeeltelijk verouderd. Ook waterschappen beschikken over leidingnetten voor het transporteren van afvalwater naar de rioolwaterzuiveringen. Ook hier is er weinig tot niets bekend over de actuele conditie van het persleidingsnet. Door het continue monitoren van debiet en druk krijgt men een veel correcter beeld van de status van het leidingnet. Hierdoor kunnen onderhoudstaken veel gerichter worden uitgevoerd.


Piek verbruiken
 

Drinkwaterbedrijven hebben dikwijls te maken met piek verbruiken, gebaseerd op seizoensinvloeden. Hierdoor kan de waterbalans van het net sterk worden verstoord. Door het online monitoren van grootverbruikers kunnen piekbelastingen worden afgevlakt. Drinkwaterbedrijven trachten het gedrag van de klant te beïnvloeden door de tarifering van de waterfactuur te koppelen aan afnameprofielen. Door het afvlakken van deze pieken kunnen minder zware en dure pompen worden ingezet en daarmee wordt ook energie bespaard.

 

Contactformulier


  • Ik wil graag persoonlijk contact voor een offerte op maat

* Verplichte velden

Google+