We make your company smart

Low-Power telemetrie TBOX Nano

TBOX NanoTBOX Nano is een low-power onderstation voor het loggen van gegevens. Elk T-BOX Nano is uitgerust met een ingebouwde PLC, datalogger en alarmtransmitter. De T-BOX Nanowerkt op batterijen. Alternatief kan de TBOX Nano ook gevoed worden met zonnepanelen.

De TBOX Nano is een besturingssysteem op afstand met een extreem laag energieverbruik. Het stroomverbruik van een TBOX Nano , in rusttoestand is 10 a 20 maal lager dan een vergelijkbare klassieke TBOX MS of TBOX Lite. Elke TBOX Nano is reeds voorzien van een ingebouwde batterij, maar kan ook worden gevoed vanuit een laadinrichting, waarop men eenvoudig een zonnepaneel kan aansluiten. Elk TBOX Nano systeem is uitgerust met een 3G modem. Hierdoor kan men compleet draadloos processen monitoren en besturen, op moeilijk bereikbare locaties. Standaard wordt de TBOX Nano geleverd in een IP68 behuizing.

 

 TBOX Nano

 


Zoals elke TBOX, ondersteunt de TBOX Nano , volgende functionaliteiten :

 

  • Ingebouwde PLC ( IEC 61131-C Ladder en Basic)
  • Ingebouwde datalogger
  • Ingebouwde alarmtransmitter ( SMS / email /FTP )
  • Ingebouwde datacommunicatie ( 3G )
 
Peilbuis


Typische applicaties van de TBOX Nano zijn :

  • Overstort registratie
  • Peilmetingen
  • Uitlezen van gasmeters

Beperkt stroomverbruik

Om het stroomverbruik van de TBOX Nano te beperken , is de TBOX Nano opgedeeld in 2 delen, een centrale kernel en het decentrale ondersteunende deel. De kernel blijft voortdurend actief, en beheert de applicatie. Op regelmatige tijdstippen zullen vanuit de centrale kernel de omliggende taken geactiveerd worden.en urgente alarmen meteen verstuurd. Het PLC programma wordt regelmatig doorlopen, volgens een vast ingestelde scanningstijd en de data wordt op regelmatige tijdstippen verstuurd naar het hogergelegen beheerssysteem.

Datacommunicatie

Voor de datacommuncatie tussen de TBOX Nano en het bovengelegen beheerssysteem zijn onderstaande technologieën beschikbaar :

  • Pushtechnologie
  • Pollingtechnologie

Met de pushtechnologie wordt het initiatief genomen door de TBOX Nano. Op regelmatige tijdstippen worden er e-mails verstuurd of wordt er een FTP site geüpdate. Alle historische gegevens in de TBOX Nano worden verzameld in één bericht en geïntegreerd in de bovengelegen historische database. Alternatief voor e-mail of FTP is het versturen van SMS. 

Met de pollingtechnologie komt het initiatief vanuit de hoofdpost. Hiervoor wordt er in de TBOX Nano een “tijdsvenster” voorzien , gedurende welke het 3G modem geactiveerd wordt. Alle bestaande hoofdposten (WinCC OA , Wonderware  ... ) die TBOX ondersteunen zijn eveneens TBOX Nano compliant. Alternatief is het gebruik van gestandaardiseerde telemetrie protocollen zoals IEC-104 of DNP3.

 Overzicht van de specificaties

 

 Eigenschappen   TBOX Nano 102-3E-1000 TBOX Nano 102-3E-0000     TBOX Nano 102-3E-9000     
 Voeding  12.4 Ah battery   Geen batterij  Extern DC
 Stroomverbruik rust  10 -20 microampere  10-20 microampere  10-20 microampere
 DI  4  4  4
 DO  1  1  1 
 AI  3  3  3 
 3G modem  Inbegrepen  Inbegrepen  Inbegrepen
 RS485 Modbus  Inbegrepen  Inbegrepen  Inbegrepen
Specificaties  TBOX Nano 102  TBOX Nano 102  TBOX Nano 102

 

 

Google+