Presentatie CimPro op het ABB Update Event 2019 op 13 en 14 maart in Nieuwegein

 

Slimme, verbonden fabrieken hebben de toekomst. En voor organisaties is het dan ook een must om de fabrieksvloer te digitaliseren en zo blijvend te voldoen aan de nieuwe marktbehoeften. Maar waar begin je en welke valkuilen zijn er? Dat er door het digitaliseren van productieprocessen veel winst te behalen valt, mag duidelijk zijn. Zo kun je immers sneller, kwalitatief beter,flexibeler, energie- en kostenefficiënter produceren.Maar ook voorspellend onderhoud uitvoeren,uitval voorkomen en continuïteit verzekeren.

Focus op quick wins

Digitaliseren fabrieksvloerHeel veel bedrijven willen hun productielijnen dan ook beter monitoren, maar om ook echt de stap te zetten, valt niet mee. Als CEO van CimPro, een bedrijf dat organisaties stap voor stap helpt bij het digitaliseren van hun productieprocessen,onderstreept Marcel Laes dat: “Heel veel bedrijven denken er wel over na, maar weten niet hoe ze moeten beginnen. Ze willen naar die digitale fabriek, maar dat doe je niet in één week, het moet in stappen.”‘Focus’ is hierbij volgens Laes het sleutelwoord:“Doe niet alles tegelijkertijd, maar bedenk wat je grootste problemen zijn en pak deze als eerste aan.
Pas daarna kun je verder met het inventariseren van processen, het opzetten van de architectuur,visueel management en natuurlijk de uitrol zelf.Close the loop ten slotte door middel van integratiemet andere systemen en het Internet of Things.

Big Brother is watching you

Het digitaliseren van productielijnen heeft veel impact op de hele organisatie en Laes adviseert dan ook om vooraf goed na te denken over het meenemen van het bedrijf. “Je moet medewerkers goed uitleggen wat de voordelen zijn en dat het geen ‘Big Brother is watching you’ wordt. De vijand is immers niet de werkgever zelf, maar de concurrent in China.”

 

Bovenstaand interview werd gepubliceerd in ABB Voltreffers magazine van 4 juni 2019


Digitale fabrieken

 Lees meer over het digitaliseren van de fabrieksvloer

 


 

 

Ja, ik wil meer weten over het digitaliseren van de fabrieksvloer

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op