We make your company smart

Webgebaseerde SCADA

Tegenwoordig is het mogelijk om via smart phones en tablets overal en altijd online inzicht te krijgen in de prestaties van machines en installaties. Met de nieuwe generatie webgebaseerde SCADA kan men niet alleen lokaal vanaf de computer de fabriek bedienen en monitoren, maar ook op afstand, zonder dat hiervoor speciale tools nodig zijn. Daardoor zijn productiegegevens overal en altijd bereikbaar en kan de productie ook op afstand worden bijgestuurd.

Enkele directe voordelen:

Bedienen en monitoren van processen via PC, tablet en smartphone
Geen plug-in nodig, puur web technologie
Via de allernieuwste communicatie standaard OPC UA zijn gegevens snel beschikbaar
Met deze software liggen toepassingen via het Internet of Things (IoT) binnen handbereik

  

 

HTML5

Het ontsluiten en presenteren van productiegegevens wordt met het webgebaseerde SCADA-systeem van kinderlijk eenvoudig. Met een druk op de knop kan waar dan ook inzicht worden verkregen in de productiegegevens. Dankzij  ‘responsive design’ van de software past de lay-out van het scherm zich automatisch aan, aan het apparaat en de browser waarin de gegevens worden getoond. Alle applicaties zijn bovendien beschikbaar in de nieuwste standaard HTML5.

 

ATVise

Communicatiestandaard

De online software maakt gebruik van de communicatiestandaard OPC UA. Deze standaard wordt ondersteund door tal van marktpartijen, zoals PLC en DSCS leveranciers. Het ontwikkelen van applicaties is eenvoudig dankzij de open architectuur. Nieuwe toepassingen kunnen snel ontwikkeld worden vanuit een bestaande bibliotheek van objecten, maar het is ook mogelijk om zelf een bibliotheek te ontwerpen.

Internet of Things ready

ATVise

Steeds vaker communiceren machines en fabrieken met beheerssystemen op het internet. Deze nieuwe vorm van produceren wordt ook wel Industrie 4.0 genoemd. Van machines is bekend hoeveel producten ze maken, wat de status is van het productieproces en welke onderdelen er onderhoud nodig hebben. Productiemanagers kunnen op afstand zelfs productielijnen aanpassen en instellen.  Het webgebaseerde SCADA-systeem ondersteunt verschillende industrie 4.0 communicatiestandaarden, waaronder MQTT en OPC UA.


Lees meer over webgebaseerde  SCADA

 


 

 

Ja, ik wil meer weten over webgebaseerde SCADA

Wij helpen u graag met vrijblijvend advies op maat voor uw onderneming.

Neem contact op

 

 

 

 

Google+