Klimaatverandering brengt steeds extremere regenval en droogte met zich mee. Ook de waterkwaliteit staat sterk onder druk. De komende kaderrichtlijn water verplicht partijen de concentraties aan giftige stoffen en stoffen als stikstof en fosfaat nog te reduceren. Alles meten kunnen we nog niet, maar met pH, opgeloste zuurstof en geleidbaarheid komen we al een heel eind. Waar waterbeheer vroeger voorspelbaar was, is flexibiliteit nu essentieel. Hierdoor worden de grenzen van de huidige watersystemen opgezocht. Dit vraagt om een slimme aanpak: proactief buffercapaciteit inschakelen, waterafvoer automatiseren en continue metingen uitvoeren op het oppervalaktewater.
De oplossing? Geavanceerde waterkwaliteits- en waterkwantiteitssensoren met intelligente software die data verzamelt, analyseert en direct actie onderneemt. Menselijke interpretatie schiet tekort bij de enorme hoeveelheid data, maar met slimme technologie kun je voorspellen, anticiperen en ingrijpen. Zo vermijd je economische schade en maak je het watersysteem robuuster en toekomstbestendig.
Het systeem is geschikt voor praktisch ieder type sensor, ongeacht het merk en toepassing.
Met extra waterkwaliteits- en kwantiteitssensoren krijgen waterschappen, provincies, gemeentes en drinkwaterbedrijven inzicht in waterstanden en kwaliteitsparameters. Het systeem is volledig draadloos en werkt op batterijen en/of zonnepanelen via het IoT-netwerk van toonaangevende telecomproviders. Een geavanceerd platform slaat alle sensordata op in een time-series database, verrijkt met kalibratie- en onderhoudsgegevens. Dankzij automatische patroonherkenning en afwijkingsdetectie word je direct geïnformeerd over de zaken die er écht toe doen. Sensorgegevens worden overzichtelijk geordend en gesorteerd op impact.
Een zeespiegelstijging tot 5 meter is mogelijk afhankelijk van de wereldwijde CO2-reductie
Bij 2 meter zeespiegelstijging komt de helft van Nederland onder water te staan.
Zonder stevige dijken kan het tot een jaar duren om overstroomde gebieden droog te pompen.
Sensoren worden draadloos uitgelezen via batterij gevoede dataloggers, zonder netspanning. Dit maakt metingen mogelijk op moeilijk bereikbare locaties, zoals midden de polder, in een rivier of onder putdeksels.
Dankzij een slim ontwerp heeft de batterij een autonomie tot wel 10 jaar. Elk bericht bevat informatie over de resterende batterijcapaciteit.
De IoT-dataloggers ondersteunen het SDI-12-protocol voor low-power toepassingen en klassieke Modbus en analoge sensoren, waardoor ze breed inzetbaar zijn.
De data wordt verzonden via het NB-IoT en LTE-M netwerk, speciaal ontwikkeld voor IoT-toepassingen en gebaseerd op de betrouwbare 4G-netwerken van telecomproviders.
Dankzij het veilige encrypted MQTT protocol kan data tegelijk worden verzonden naar meerdere afnemers, zoals Cloud platformen in Microsoft Azure en Amazon, data historians, hoofdposten, DCS en SCADA.
Wat kunnen we voor u betekenen?
We helpen bij het ontwerpen van de optimale configuratie en architectuur voor een toekomstbestendig en betrouwbaar draadloos sensornetwerk.
Bij low-power toepassingen adviseren we over de juiste sensoren voor maximale batterij-efficiëntie en lange levensduur.
Standaard worden gebruiksvriendelijke dashboards geleverd, maar we kunnen ook op maat gemaakte dashboards ontwikkelen voor specifieke gebruikersbehoeften.
Dankzij industrie standaard interfaces en een open REST-API is het eenvoudig om sensordata te koppelen aan bestaande systemen en applicaties.